Energianeuvoja auttaa säästämään

Nurmijärven Sähköllä on palveluksessaan energianeuvoja. Hän auttaa asiakkaitamme kaikissa sähköön, lämpöön ja liikkumiseen liittyvissä energia-asioissa. Ota yhteyttä häneen puhelimitse, sähköpostilla tai sovi tapaamisaika kotiisi tai toimistollemme. Energianeuvoja tekee myös kotikäyntejä verkkoalueellamme ja sen lähialueilla. Osa palveluista on asiakkaillemme maksuttomia: voit tarkistaa palveluiden hinnat alta.

Ota yhteyttä energianeuvojaan!

Energianeuvojamme tavoitat puhelimitse vaihteemme kautta (09) 878 071 ja sähköpostitse osoitteesta energianeuvoja@nurmijarvensahko.fi

Sähkönkulutus­mittarin lainaus

Voit lainata asiakaspalvelustamme pistorasiaan liitettävän energiankulutusmittarin, joka kertoo sinulle paljonko kodinkoneesi vievät sähköä. Kulutusmittaria kannattaa lainata myös silloin, kun harkitset vanhan laitteen korvaamista. Mittareita on lainattavissa myös Nurmijärven kirjastoista ja kirjastoautosta sekä Jokelan kirjastosta. Laina-aika on yksi viikko.

Energianeuvojan palvelut

Energiankulutusneuvonta

Tuntuuko sähkölaskusi suurelta? Onko kulutuksesi noussut? Energianeuvoja auttaa kulutuksesi selvittämisessä. Katsotaan laitekohtaisia kulutuksia läpi ja haetaan mahdolliset sähkösyöpöt Venla-palvelua apuna käyttäen. Keskitytään toteutuneen kulutuksen läpikäyntiin. Käydään läpi mm. sähkölaitteiden käyttöä ja energiatehokkuutta, lämmityksensäätöjärjestelmää ja lämmönjakoa, takan ja ilmalämpöpumpun optimaalista käyttöä, vedenkulutuksen pienennysvaihtoehtoja, sähkölaskutusta ja kaukolämpölaskutusta.

Rakenteellinen energiatehokkuus

Käydään läpi kiinteistön energia-asiat ja annetaan ideoita, mitä energian säästötoimenpiteitä voisi tehdä rakenteille. Esimerkiksi tekniset päivitykset ja laskennalliset käyttöiät, investointien oikea toteutusajankohta, lisälämmöneristäminen sekä ikkunoiden ja ulko-ovien vaihto jne.

Sähkö- ja hybridiautojen lataus

Sähköauton ja hybridiauton lataus kotona onnistuu, kun kodin sähköjärjestelmä on kunnossa. Latausjärjestelmän hankinta lähtee siitä, että selvitetään kiinteistön sähkötekniset ominaisuudet ja analysoidaan asiakkaan edellisen vuoden sähkönkäyttö. Näin saadaan selville lataukseen jäävän sähkötehon määrä.

Palvelu on käytettävissä myös taloyhtiöille, jotka suunnittelevat sähköautoilun latauksen aloittamista. Energianeuvoja ei suunnittele latausjärjestelmän toteutusta, mutta hän avustaa asian teknisessä lähestymisessä myös taloyhtiön johdon näkökulman huomioiden.

Lämmitysmuodon valinta

Kartoitetaan eri vaihtoehtoja ja tehdään erilaisia budjettilaskelmia. Tarkistetaan asiakkaan sähköjärjestelmä ja nykyisen sähköliittymän riittävyys. Huomioidaan nykyisen lämmitysmuodon hyödyntäminen.

Energianeuvoja antaa öljylämmityksen vaihtamista suunnitteleville asiakkaillemme neuvoja teknisissä asioissa sekä tuensaantimahdollisuuksissa.

Aurinkosähköjärjestelmän selvitys

Tehdään yhdessä kannattavuus- ja mitoituslaskelma. Selvitetään investointipäätökseen tarvittavat perusteet realistisesti. Annetaan vinkkejä voimalan kannattavuuden parantamiseksi.

Palvelu on käytettävissä myös taloyhtiöille, jotka suunnittelevat aurinkosähköjärjestelmän energiayhteisöratkaisua.

Sähköasennusten kunto

Onko sinulle tai läheisellesi kaupiteltu puhelimitse tai ovelta ovelle sähkötarkastuksia? Sähköasennusten kuntotarkastus on luvanvaraista ja tarvitsee virallisen Tukesin hyväksymän sähkötarkastajan tai kuntotarkastuksiin erikoistuneen sähköurakoitsijan pätevyyden. Kysy apua energianeuvojalta tai teknisestä asiakaspalvelustamme ennen kuin tilaat mitään.

Kaukolämpöpalvelut

Selvitetään, onko kiinteistölle mahdollista saada kaukolämpö. Opastetaan kaukolämmönkulutusseurantaan Venla-palvelun avulla. Mahdollisuus selvittää myös kaksisuuntaista kaukolämpöä. Avustetaan oikean lämpötuotteen valinnassa. Tarkistetaan liittymän tehon mitoitus. Selvitetään ilmanvaihdon lämmöntalteenoton vaikutusta.

Tekninen avustaminen tai muu lisätyö

Avustetaan asiakasta teknisesti asiakkaan projekteissa tai tehdään pyynnöstä lisätyötä tuntihinnalla.

Lämpökameran vuokraus

Saat käyttöösi lämpökameran, jonka avulla voit löytää kiinteistösi mahdolliset vuotokohdat. Mahdollisuus saada opastus laitteen käyttöön. Lainauksesta tehdään sopimus ja sinulla on mahdollisuus valita laina-aika kahdesta vaihtoehdosta:

  • 2 pv tiistaista torstaihin (tiistaina nouto klo 13-14 ja torstaina palautus klo 13-14)
  • 3 pv perjantaista maanantaihin (perjantaina nouto klo 13-14 ja maanantaina palautus klo 13-14)

Energianeuvojan palveluiden hinnasto

Energianeuvojamme palvelee asiakkaitamme Nurmijärven Sähköverkon alueella ja lähialueilla. Huomaathan, että energianeuvojalle soittamisesta veloitetaan normaalit operaattorin puhelinmaksut (pvm/mpm). Alla esitetyt hinnat sisältävät ALV:n (24 %).

PALVELUMYYNTIASIAKKAILLEMUILLE ASIAKKAILLEMUUTA
Energiankulutusneuvonta puhelimitsemaksutontamaksutonta
Energiankulutusneuvonta kotikäynnillämaksutonta50 €
Rakenteellinen
energiatehokkuusneuvonta puhelimitse
maksutontamaksutonta
Sähkö- ja hybridiautojen
latausneuvonta puhelimitse
maksutonta70 €
Lämmitysmuodon
valinta
maksutonta200 €öljylämmittäjäasiakkaillemme maksutonta
Aurinkosähköjärjestelmän selvityskuluttaja-asiakkaillemme
maksutonta, yrityksille
50 €/h
Sähköasennusten kuntomaksutontamaksutonta
Kaukolämpöpalvelutkaukolämmöstä
kiinnostuneille
asiakkaillemme
maksutonta
Tekninen avustaminen
/ lisätyö
50 €/h50 €/h
Lämpökameran vuokrausmaksutonta85 €
Sähkön kulutusmittarin
lainaus
maksutontamaksutonta
Asiakaspalvelu

Kaipaatko lisää apua? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme!