Sähköverkkoon liittyminen

Liittymisprosessi lyhyesti

  • Rakennuslupalausunnon pyytäminen Nurmijärven kunnan alueella. Voit pyytää lausuntoa rakennuslupalausuntolomakkeella. Muiden kuntien alueella et tarvitse rakennuslupalausuntoa Nurmijärven Sähköverkko Oy:ltä.

  • Muista toimittaa hallinnanjakosopimus, mikäli kiinteistölle tilataan useampi liittymä.
  • Hoida sähköliittymän tilaaminen hyvissä ajoin.
  • Muista tehdä sähkönmyyntisopimus valitsemasi myyntiyhtiön kanssa.
  • Sähköurakoitsijasi lähettää mittarointipyynnön yleistietolomakkeella, kun sähköliittymä on valmis kytkettäväksi sähköverkkoon. Mittarointipyyntö tulee lähettää vähintään neljä viikkoa ennen toivottua kytkentäpäivämäärää.
  • Urakoitsijamme ottaa yhteyttä urakoitsijaasi sopiakseen kytkentäajan. Toimitamme verkkopalvelusopimuksen sähköliittymän kytkemisen jälkeen.

Mikäli asiasi vaatii käyntiä toimitalolla, varaathan ajan tapaamiseen etukäteen soittamalla. Näin varmistamme, että asiantuntijamme on paikalla palvelemassa sinua.

Ennen kaivutöiden aloittamista on hyvä varmistaa, että kaivureitillä ei kulje maakaapeleita tai muuta verkostoa, joka voi vahingoittua kaivutöiden yhteydessä.

Tarkemmat ohjeet ja lisätiedot

Nurmijärven kunnan alueella tarvitset meiltä lausunnon sähköliittymästä rakennuslupaa varten. Kaikki rakennuslupalausunnot haetaan sähköisesti oheisella lomakkeella. Täytäthän kaikki vaaditut kohdat huolellisesti. Näin sujuvoitat ja nopeutat prosessia. 

Hallinnanjakosopimus tulee toimittaa kohteista, joissa samalle kiinteistölle ostetaan enemmän kuin yksiliittymä. 

 

Rakennuslupalausuntolomake

Sähköliittymästä tehdään aina kirjallinen liittymissopimus ja siinä määritellään liittymän toimitusaika ja liittymismaksu.

Liittymissopimusta varten tarvitsemme tiedon pääsulakekoosta. Sulakekoon määrittäminen kuuluu sähkösuunnittelijallesi.

Hallinnanjakosopimuksella jaetuille tonteille liittymätilaus tehdään jokaisesta liittymästä erikseen. Liittymän käyttöönottoa varten tarvitset kiinteistöllesi tonttikeskuksen, johon asennetaan sähkönkulutusmittari, ja josta saat sähköt rakentamisen ajaksi. Helpoiten tämän voi toteuttaa asentamalla tontille maahan upotettavan tonttikeskuksen, joka toimii rakennusvaiheen jälkeen myös pysyvänä pääkeskuksena. Tonttikeskuksen ja liittymiskaapelin asentaminen kuuluu sähköurakoitsijallesi.

Muihin kohteisiin työmaa-aikainen sähkönmittaus voidaan toimittaa asiakkaan urakoitsijan asentamaan työmaasähkökeskukseen.

Lopullinen liittymä toteutetaan kohteen sähkösuunnitelmien mukaisesti.

 

Tilaa sähköliittymä

Kun sähköliittymä on valmis kytkettäväksi, sähköurakoitsijasi toimittaa meille mittarointipyynnön yleistietolomakkeella. Pyyntö tulee lähettää vähintään neljä viikkoa ennen toivottua kytkentäpäivää, ja siinä tulee olla toivotun kytkentäpäivän lisäksi sähköntoimitustuote, jolle sähkönkäyttöpaikka kytketään.

Muista tehdä sähkönmyyntisopimus valitsemasi sähkönmyyntiyhtiön kanssa ennen mittarointipyynnön lähettämistä.

 

Yleistietolomake

Sähköliittymän kytkemisen jälkeen lähetämme sinulle verkkopalvelusopimusvahvistuksen.

Olemme koonneet kaikki sähköliittymiin liittyvät ohjeet omalle sivulleen.

 

Sähköliittymien ohjeet