Ajan­kohtaista, Tiedotteet

Nurmijärven Sähköltä lahjakortit Jouluavulle

Nurmijärven Sähkö lahjoitti Nurmijärven Jouluavulle kaksikymmentä 50 euron vaatelahjakorttia jaettavaksi vähävaraisiin nurmijärveläisiin perheisiin, joissa ”lapset vielä uskovat joulupukkiin”. Jouluapu on luonut joulumieltä yhdistämällä auttajat ja avuntarvitsijat jo vuodesta 2014. Toiminta on ehdottoman luottamuksellista ja perustuu vilpittömään haluun auttaa.

– Jouluapu järjestetään sen takia, että omassa kylässä on vähävaraisia perheitä, joissa lapset uskovat joulupukkiin. Jouluapu mahdollistaa joulun saapumisen perheisiin järjestämällä joululahjoja, toteaa Jouluavun puuhanainen Nina E.

– Toivottuja lahjoja ovat ruoka-apu ja lastenlahjat. Aika paljon on vaatelahjakortteja ja leluja. Nyt oli toivottu paljon yöpukuja. Viime vuosina on lahjoitettu käytettyjä vaatteita ja luistimia, villasukkia on kudottu, apu on ollut moninaista.

– Autettavia on ollut vuosittain reilut 50, määrä on ollut viime vuosina vähenemään päin. Ukrainan sota vaikutti siten, että ihmiset totesivat, etteivät kehtaa hakea apua, kun ukrainalaiset tarvitsevat apua niin paljon enemmän.

Nina muistaa menneiltä vuosilta koskettavan tapauksen, jossa isoäiti pyysi lapsenlapsilleen lahjoja, kun lasten isä oli menehtynyt koronaan ja äiti ei ollut kykeneväinen hoitamaan lapsia.

Facebook ja sähköposti

Jouluapu toimii väylänä avuntarvitsijoiden ja auttajien välillä, käyttäen sähköpostia ja Jouluapu Nurmijärvi Facebook-ryhmää. Vanhukset voivat ilmoittautua myös soittamalla, Messengeriäkin on käytetty.

Avuntarvitsijat laittavat ryhmälle sähköpostilla hakemuksen, josta selviää perheen elämäntilanne, avuntarve, lahjatoivomukset, lasten ikä ja sukupuoli sekä vaatteiden ja kenkien koot. Tai toivotaanko perheeseen ruoka-apua. Lisäksi yhteystiedot. Hakemuksia otetaan vastaan marraskuun alusta alkaen.

Hakemuksen lähettäminen ei vielä tarkoita, että pääsisi Jouluavun piiriin. Etusijalla ovat uudet hakijat – ja joulupukkiin uskovat lapset. Hyväksynnän jälkeen toivomus julkaistaan Facebookissa. Auttajat kommentoivat ilmoituksen alle, kuinka aikovat perhettä auttaa, jolloin muut auttajat näkevät tämän.

Kaikki avunpyynnöt ja avun tarjoaminen kulkevat ylläpidon kautta. Raha ei liiku ollenkaan, eikä ryhmällä ole rahankeräyslupaa.

Lahjat paketoidaan valmiiksi ja paketin päälle merkitään numerokoodi, jonka perusteella perheet saavat omansa. Lahjat toimitetaan Viirin Kierrätykseen aina 20.12. saakka, ruoka-toimitukset vielä sen jälkeen. Kirkonkylällä on yksi yrittäjäperhe, jonka luokse paketteja on voinut myös toimittaa.

Nurmijärven Sähkö on useiden vuosien ajan lahjoittanut joulukortteihin varatut rahat paikallisiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Vas. Nurmijärven Sähkön palveluasiantuntija Tiia ojentaa lahjakortit Nurmijärven Jouluavun Ninalle välitettäväksi edelleen avuntarvitsijoille.