Asiakas­lehdestä poimittua

Mitä sähkön siirtomaksulla saa?

Nurmijärven Sähkön tehtävä on siirtää hyvälaatuista sähköä asiakkailleen kaikissa tilanteissa. Sähkönsiirtomaksulla eli verkkopalvelumaksulla ylläpidämme, kehitämme ja huollamme sähköverkkoa. Sillä myös rahoitamme investointeja uuteen sähköverkkoon, vastaamme verkon asiakaspalvelusta ja sähkön kulutuksen mittaamisesta sekä maksamme korvauksia valtakunnallisesta sähkön siirrosta.

Toimiva sähköverkko on usein näkymätön osa yhteiskunnan infrastruktuuria, mutta se muuttuu erittäin näkyväksi heti, jos se lakkaa toimimasta. Sähköverkkoa on verrattu joskus tietoliikenneyhteyteen, jossa maksetaan kaistasta – ei siitä kuinka paljon tietoa siirtyy. Verkon täytyy olla käytettävissä tieverkoston tapaan silloin kun sitä tarvitaan.

Sähkön siirtomaksussa maksat sähköverkon olemassaolosta, siitä että laadukasta sähköä on saatavilla silloin ja niin paljon kuin tarvitset.

Kulutuksen mukaan määräytyvä siirtomaksu
+
Kiinteä perusmaksu
= Sähkön siirtohinta

Sähkön siirtohinta muodostuu kiinteästä perusmaksusta ja sähkön kulutuksen mukaan (snt/kWh) määräytyvästä siirtomaksusta. Sähkönsiirron perusmaksu laskutetaan aina, vaikkei kiinteistössä olisikaan sähkönkulutusta. Alueella toimiva sähköverkkotoimija hinnoittelee itsenäisesti sähkönsiirron hinnan. Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa.

Poikkeuksellisilla luonnonoloilla, kuten voimakkailla sääilmiöillä saattaa olla vaikutuksensa sähköverkon toimintaan. Olemme varautuneet tähän parantamalla sähköverkon toimintavarmuutta taajamissa sekä huolehtimalla ennakoivista johto- katujen huolloista ja puiden raivauksista esimerkiksi helikoptereiden avulla.

USEIN KYSYTTYÄ

Miksi saan kaksi erillistä laskua?

Sähkönsiirto (verkkopalvelu) ja sähkönmyynti on eriytetty toisistaan. Sähköverkkoyhtiösi laskuttaa sinua sähkönsiirron osalta, ja valitsemasi sähkönmyyjä myydyn sähkön osalta.

Koska Nurmijärven Sähköverkko toimii Nurmijärven alueella paikallisena jakeluverkkoyhtiönä, Nurmijärven Sähkönmyynnin paikalliset asiakkaat maksavat samalla laskulla aina sähkönmyynnistä ja -siirrosta.

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran Nurmijärven Sähkön asiakaslehdessä 1/24. Voit lukea koko lehden täällä.